Seizoen 23/24


Michael Starring Ben
Michael Jackson

Speelperiode

mei - juni 2024

Info

15 jaar na zijn plotselinge overlijden op 50-jarige leeftijd, herdenken we Michael Jackson met een wervelende show die in Groot-Brittannië grootse en lovende recensies kreeg, en waarin alle grote hits oor en oog passeren.

Een choreografisch theaterspektakel uitgevoerd door de fantastisch dansende en zingende Michael Jackson vertolker ‘Ben’ die wordt geflankeerd door vier dansers en muzikaal ondersteund door een geweldig Engelse live-band.

Een reis langs meer dan 30 jaar van zijn muziek met de grootste hits van Michael Jackson en The Jackson 5, inclusief 'Thriller', 'Beat It', 'Billie Jean', 'Man in the Mirror' en nog veel meer.

 

Michael!

Flashbacks van de man, zijn muziek en zijn zwaartekracht tartende bewegingen in een 2 uur durende ode aan het superstardom en de magie van The King of Pop ...

 

Cast

Cast & band uit Groot-Brittannië | Michael starring Ben

Producent

Peter Groot Kormelink & SENF Theater i.s.m. James Baker Productions LTD

 

Speeldata & tickets >>


QUEEN OF THE NIGHT 
Whitney Houston's Greatest Hits

 

Speelperiode

april - mei 2024

Info

Een verbluffende ode aan de muziek en het leven van een van de grootste zangeressen aller tijden.

 

"Queen of the Night - Whitney Houston's Greatest Hits" werpt een indrukwekkende, maar vooral ook respectvolle blik op Whitney Houston's tijdloze nalatenschap en is een eerbetoon aan haar talent, haar passie en haar vermogen om miljoenen mensen over de hele wereld te raken met haar stem.

 

In deze voorstelling worden de grootste hits van Whitney Houston ten gehore gebracht, variërend van haar vroege successen zoals "I Wanna Dance with Somebody" en "How Will I Know" tot haar krachtige ballads zoals "I Will Always Love You" en "Greatest Love of All". De songs worden met passie en precisie vertolkt, waarbij onze ‘Queen of the Night’ Tjindjara Metschendorp haar eigen interpretatie geeft, maar tegelijkertijd Houston's onmiskenbare stijl fier overeind houdt. Naast deze show, schittert Tjindjara overigens in de musical Aida als ‘cover’ van de twee grote vrouwenrollen Aida en Amneris.

 

Hoge pieken diepe dalen.
Ondanks haar professionele succes, worstelde Whitney Houston met persoonlijke problemen. Ze had een tumultueuze relatie met haar echtgenoot Bobby Brown en kampte met verslaving aan drugs en alcohol. Haar stem werd minder krachtig en met minder indrukwekkend timbre als gevolg van haar verslavingen. Ook grote juridische kwesties en financiële perikelen zijn haar niet gespaard gebleven.

Vanuit deze achtergrond geeft ‘Queen of the Night’ een diepere betekenis aan de songs en het leven van deze legendarische zangeres die wereldwijd zowel vele muziekliefhebbers als muziekmakers inspireerde.

Naast de vocale prestaties van Tjindjara Metschendorp is de voorstelling behalve een dynamische muzikale invulling ook een visueel spektakel met state-of-the-art lichteffecten die het publiek betoveren en meeslepen in de wereld van Whitney Houston. De sfeer is toegankelijk, energiek en meeslepend, waarbij stilzitten niet hoeft en meezingen en meedansen mag….!

Cast

Tjindjara Metschendorp, backing vocals en een live band onder leiding van Dave Imby.

Producent

Peter Groot Kormelink & SENF Theater

Regie

Marc Forno

Speeldata & tickets >>


Legendary Albums Live 
Nirvana MTV unplugged

 

Speelperiode

februari 2024 - juni 2024

Info

Legendary Albums live presenteert

NIRVANA’S MTV UNPLUGGED IN NEW YORK

Op 18 november 1993 betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze een set speelden die de muziekgeschiedenis in zou gaan.

 

De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Helaas zou dit Unplugged optreden van een van Nirvana's laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis.

 

Legendary Albums Live presenteert de LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS, sinds 2019 verder als Blanko) en onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van deze een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana inclusief de “Nevermind” en “In Utero” hits waaronder “Smells Like Teen Spirit”.

Cast

Jan de Witte, beter bekend als BLANKO onder leiding van LA-Live band.

Producent

Peter Groot Kormelink

Regie

Aike Dirkzwager 

Website

www.legendaryalbumslive.nl

Facebook

www.facebook.com/legendaryalbumslive

Instagram

www.instagram.com/legendaryalbums.live

Speeldata & tickets >>


Top 2000 Live - Viva la Vida

Speelperiode

november 2023 - januari 2024

Info

Leef het leven, daarvoor is het bedoeld!

Om inhoud te geven aan die mooie en feestelijke gedachte kijken de artiesten van Top 2000 Live reikhalzend uit naar hun nieuwe ‘Viva La Vida’ tournee boordevol muzikale hoogtepunten uit de top 2000 aller tijden. Al jaren lukt het dit gezelschap om samen met het publiek te genieten van al die geweldige songs die zoete herinneringen, emoties, liefde en geluk teweegbrengen. Een lach, een traan, meezingen en meedansen.., elk jaar opnieuw één groot feest. Na inmiddels alweer 10 jaar Top 2000 Live wordt ‘Viva La Vida’ een bijzondere editie. Extra dynamisch dankzij nieuwe instrumenten en muzikanten, een nieuw decor en nieuwe regie.

Vanzelfsprekend weer met een nieuwe selectie van ruim 50 grootste hits en wonderschone kleine pareltjes uit de lijst der lijsten van rock, pop, soul en de mooiste nummers van eigen bodem.

Laten we samen 2023 knallend afsluiten en 2024 feestelijk inluiden! Maak de stem en heupen los en bereid je voor op een heerlijke avond Top 2000 Live Viva La Vida!

 

Cast

Valerie Curlingford,  William Kersten, Bas de Groot, Baggio en live-band onder leiding van Jan Peter Bast.

Producent

Peter Groot Kormelink

Regie

Marc Forno

Website

www.top2000live.nl

Facebook

www.facebook.com/Top2000LiveBand

Instagram

https://instagram.com/top2000.live